Marc design & realisation helpt ondernemers hun ideeën verder uit te werken tot een vermarktbaar product of experience. Ik bied een brede expertise, creativiteit en inzet om samen met u het maximale uit uw productidee te halen.

Over Marc Platschorre

Ik ben geboren in 1974 in Den Haag. Op jonge leeftijd merkte ik dat tekenen me heel goed af ging. Ik vond het zo leuk dat ik mijn slaapkamer omtoverde in een ontwerpstudio. Ik wist toen nog niets van het beroep van ontwerper maar wat ik wel wist was dat ik auto’s wilde gaan ontwerpen later. Ik zat vol met ideeën over de auto van de toekomst. Ik liet deze enthousiast aan mijn vader zien en kon aan zijn reactie peilen of er potentie in de schetsen zat of niet. Het mooie aan het schetsen was dat het ene idee een opstap kon worden voor een nieuw idee die ik anders niet had bedacht. Door mijn interesse in de techniek koos ik voor een opleiding als werktuigbouwkundige. Tijdens deze studie leerde ik dat de verschijningsvorm van alles om ons heen vaststaat en voortkomt uit berekeningen. Een nog veel groter inzicht kreeg ik toen ik als werktuigbouwkundige ingenieur stage liep bij een ontwerpbureau. Daar bleek opeens dat berekeningen maar een deel waren van het ontstaansproces van een nieuw product. Ik zag dat ontwerpers met veel meer aannames werkten dan enkel een berekening en dit bracht de ontwikkeling van ideeën in versnelling en ook nog verder. Industrieel ontwerpers bleken heel slim om te kunnen gaan met lastige keuzes door hun vindingrijk vermogen en gebruik van inzichten uit meerdere disciplines. Ik zag dat slechts een klein team van mensen de wereld al kon veranderen door met innovatieve oplossingen te komen, dit te ontwerpen en op de markt te brengen. Ik kreeg groot respect voor ondernemers die hun tijd en geld inzetten om hun idee voor een nieuw product daadwerkelijk te realiseren en daarmee hun onderneming verder te brengen.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Ik ontdekte dat mijn schetsvaardigheid goed van pas kwam in deze processen en dat ik heel graag mijn bijdrage wilde leveren aan dit soort innovatie. Ondanks deze inzichten, kwam ik er nog niet zo makkelijk uit bij mijn afstudeeropdracht werktuigbouwkunde. De opdracht om een indrukbare drempel te ontwikkelen bij een parkeergarage waarbij de drempel energie moest opwekken voor de slagboom bleek een brug te ver. Ik vertrouwde nog te veel op berekeningen die met het ontwerp moesten leveren. Ik had nog te weinig ervaring met het procesmatig aanpakken van een productontwikkeling. Toen ik een industrieel ontwerper betrok bij mijn probleemstelling waren we samen in staat de opdracht binnen no-time tot ieders tevredenheid uit te voeren. Mijn interesse voor de werkwijze van industrieel ontwerpers was daarmee voorgoed gewekt.

Nu ik zoveel jaren verder ben als industrieel ontwerper geloof ik dat de toekomst in belangrijke mate wordt gecreëerd door die visionaire ondernemers die lef tonen en daadwerkelijk actie ondernemen om ideeën om te zetten naar realiseerbare producten. Innovatie kan deze wereld een betere plek maken, maar vraagt van ons lerend vermogen om tot succes te komen. Ik draag hieraan bij door ondernemers een plek te bieden waar hun ideeën uitgewerkt worden, waar controle is op eens soms ingewikkeld traject, en oplossingen leiden tot een beter product.

Visie

Mijn visie is om een betere wereld te creëren door product ideeën van visionaire ondernemers te accelereren en te realiseren in een product. Mijn missie is om samen met visionaire ondernemers tot hoogwaardig industrieel ontwerpen te komen die resulteren in inspirerende, trendsettende producten met een positieve impact op het leven van mensen. Mijn ambitie is om aan een netwerk van visionaire ondernemers te bouwen waarin product ideeën geboren worden die een oplossing bieden aan de uitdagingen in de wereld van vandaag en morgen.

Wie wil ik helpen

Ondernemers met innovatieve product ideeën die nog niet helder hebben hoe ze deze ideeën  verder kunnen ontwikkelen. Dit kunnen ondernemers zijn met ideeën om een nieuw product te gaan ontwikkelen, een bestaand product te verbeteren, of een product experience te ontwikkelen.

Ik help u graag in het helder krijgen van vragen hoe u de productontwikkeling het beste aan kunt pakken, welke verbetering(en) voor u gewenst zijn, hoe te kiezen uit al uw ideeën voor het meest kansrijke idee en hoe techniek met creativiteit te combineren.

Ik bied ook graag de mogelijkheid om ondernemers een paar extra ogen te bieden die de trends en ontwikkelingen in hun vakgebied volgt, hen pro-actief op de hoogte brengt en inspireert met nieuwe ideeën binnen een langdurige, open samenwerking.

Waarom ben ik de juiste persoon?

Ik breng uw ideeën, terwijl we deze bespreken, direct tot leven in mijn handschetsen. Hierdoor kunt u al meteen peilen of ik uw ideeën juist interpreteer. Dit schept niet alleen helderheid maar laat ook zien hoe concreet het idee al kan worden. Ik combineer techniek met creativiteit en ben resultaatgericht in de stappen die daarop volgen. De energie in de samenwerking benut ik om de ideeën verder te brengen; met een streven naar precisie en efficiëntie. Ik neem u mee in een ontwikkeltraject met als doel een inspirerende en trendsettend product op de markt te brengen die past in uw ondernemingsvisie.

Kwaliteiten

Als u samenwerkt met mij, krijgt u een ontwerper met de volgende kwaliteiten:

Visualisatie artist; zowel in handschetsen als in 3D renderings.
Hoge snelheid en inzet om ontwerpen af te krijgen binnen de gestelde limiet
Creativiteit
Professioneel en procesmatig te werk gaan
Betrouwbaar, afspraak = afspraak
Ingenieur Werktuigbouwkunde (TH) en Industrieel Ontwerpen (TU Delft)
Open houding en gemakkelijk in de omgang, beste basis voor creatieve processen

Neem contact op