Marc design & realisation helpt ondernemers hun ideeën verder uit te werken tot een vermarktbaar product of experience. Ik bied een brede expertise, creativiteit en inzet om samen met u het maximale uit uw productidee te halen.

Over mij: Marc Platschorre

Mijn naam is Marc Platschorre. Ik ben afgestudeerd industrieel ontwerper (MSc) en werktuigbouwkundig ingenieur (BSc). Ik ben creatief, vormgever, handschetstalent, 3D Cad Specialist en werkt sinds 2008 als zelfstandige onder de bedrijfsnaam Marc Design & Realisation. Dankzij mijn kennis en vaardigheden in productontwikkeling lever ik hoge kwaliteit en kunt u rekenen op een flexibele samenwerking.

Ik word enthousiast van ondernemers die fysieke producten ontwikkelen. Op basis van innovatieve ideeën en met de blik op nieuwe markten. Visionaire ondernemers in beweging, als motor om de wereld te verbeteren, verfraaien en inspireren. Ik help ideeën om te zetten naar concrete ontwerpen en daadwerkelijke producten. Ontworpen met een maximale kans van slagen in de markt. Dankzij handschetsen die direct laten zien hoe ik uw ideeën interpreteer, om direct doelgericht aan het werk te gaan.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Werktuigbouwkunde en industrieel ontwerper

Al op jonge leeftijd ging tekenen me goed af. Ik creëerde thuis een ontwerpstudio, oorspronkelijk om de auto van de toekomst te ontwerpen. Mijn interesse in techniek leidde me naar een opleiding tot werktuigbouwkundige. Dankzij een stage bij een ontwerpbureau ontdekte ik hoe analytisch denken en creativiteit samen een idee voor een product in een stroomversnelling kunnen brengen. Design is een combinatie van kennis en intuïtie.

Ik ontdekte en ontwikkelde mijn schetsvaardigheden, net als de toegevoegde waarde voor innovatieve ondernemers. Samen met een industrieel ontwerper werkte ik aan diverse productontwikkelingsprojecten. Ik ben ervan overtuigd dat een werktuigbouwkundige met het commercieel inzicht van een industrieel ontwerper ondernemers verder kan helpen. Door ideeën met schetsen te concretiseren en productontwerpen te realiseren.

Visie en missie

Visie:

Een betere wereld creëren door innovatieve productideeën van visionaire ondernemers te accelereren.

Missie:

Samen met ondernemers tot hoogwaardig industriële ontwerpen komen die resulteren in inspirerende en trendsettende producten met positieve impact op mensen en de wereld.

Om een netwerk van visionaire ondernemers op te bouwen dat ideeën voor wereldwijde uitdagingen ontwikkelt en kan realiseren.

Voor wie ik werk

Ik werk voor ondernemers met een duidelijke visie en innovatieve ideeën voor betere en nieuwe producten. Voor ondernemers die iets voor elkaar willen krijgen. Iets nieuws willen creëren en de wereld willen verbeteren en inspireren.

Ondernemers die worstelen met hun productideeën voor nieuwe producten, betere producten of een unieke productexperience. Ik help die ondernemers de belangrijkste vragen over productontwikkeling helder te krijgen, mogelijke verbeteringen te identificeren en ideeën uit te werken tot kansrijke nieuwe concepten. Daarnaast help ik ondernemers met een paar extra ogen op de trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Om pro-actief te adviseren, up-to-date te houden en te inspireren met nieuwe ideeën en mogelijkheden. Ik kan goed schakelen tussen verschillende uitdagingen en werk daardoor zowel als design partner die kijkt naar (een deel van) het ontwerp tot aan de specialist die het volledige productontwikkelingsproces voor klanten beheert.

Kwaliteiten

Tijdens een eerste gesprek breng ik uw ideeën meteen tot leven met mijn handschetsen. Zodat duidelijk is of ik uw ideeën goed interpreteer en meteen een beeld kan geven van hoe het eruit kan komen te zien. Technische kennis, gecombineerd met creativiteit en commercieel inzicht. Neem contact met me op en kies voor een ontwerper met de volgende kwaliteiten:

Ervaren visualisatie-artist
Werktuigbouwkundige (BSc) en industrieel ontwerper (MSc)
Ontwerpen voor de gestelde deadline
Creativiteit met commercieel inzicht
Professionele en procesmatige werkwijze
Betrouwbaarheid: afspraak = afspraak

  • Gepassioneerd in handschetsen

De snelste manier om ideeën op papier te krijgen. Direct de essentie van een idee in beeld, met ruimte voor ontwikkeling.

  • Ruime ervaring met 3D CAD

3D CAD expertise: structure design, surface modeling & design for manufacturing. 3D-modellen en fotorealistische renderings, net als de basis om 3D prototypes te printen.

  • Technische knowhow met passie voor de vormgeving

Werktuigbouwkundige achtergrond met een passie voor fraaie en inspirerende producten. Het grote idee en de vormgeving zijn leidend, met de maakbaarheid altijd in het achterhoofd.

Contactverzoek

Benieuwd naar de mogelijkheden?