Marc design & realisation helpt ondernemers hun ideeën uit te werken tot een gerealiseerd en vermarktbaar product. Ik bied een brede expertise, creativiteit en inzet om samen met u het maximale uit uw productidee te halen.

Over mij: Marc Platschorre

Sinds 2008 help ik ondernemers met de productontwikkeling van nieuwe producten, van eerste schets idee tot en met detailontwerp en realisatie. Ik doe dit met het inzetten van technische kennis (know-how), creativiteit, inspiratie, een pragmatische benadering en de nodige designer skills.

Ik heb al een groot aantal klanten uit zeer diverse markten geholpen met het ontwerpen van nieuwe producten. De inzichten en ervaringen die ik heb opgedaan gebruik ik weer in nieuwe projecten. Zo kan ik ondernemers verfrissende nieuwe inzichten geven van bijvoorbeeld zinvolle technologieën die elders toegepast worden. Neem een kijkje in mijn portfolio.

Werktuigbouwkundige en industrieel ontwerper

Al op jonge leeftijd ging tekenen me goed af. Mijn interesse in techniek leidde me naar een opleiding tot werktuigbouwkundig ingenieur (BSc degree behaald 1998). Een praktisch jaar bij ontwerpbureaus gaf me inzicht in hoe analytisch denken en creativiteit samen de productontwikkeling in een stroomversnelling kunnen brengen. Design is een combinatie van kennis en intuïtie. Ik volbracht snel de opleiding tot Industrieel Ontwerper (MSc degree behaald 2001 TUDelft).

Na gewerkt te hebben als designer bij diverse bedrijven startte ik in 2008 mijn eigen ontwerpbureau. Ik besloot mij te richten op de 2 disciplines waarin ik expertise heb: product design en retail design. Vanuit mijn inspirerende werkplek in een klassiek pand in Delft heb ik veel ondernemers geholpen met het verwezenlijken van hun doelstellingen.

Visie en missie

Visie:

Een betere wereld creëren door innovatieve productideeën van visionaire ondernemers te accelereren.

Missie:

Samen met ondernemers tot hoogwaardig industriële ontwerpen komen die resulteren in inspirerende en trendsettende producten met positieve impact op mensen en de wereld.

Om een netwerk van visionaire ondernemers op te bouwen dat ideeën voor wereldwijde uitdagingen ontwikkelt en kan realiseren.

Voor wie ik werk

Ik word enthousiast van ondernemers die fysieke nieuwe producten ontwikkelen en dat product ook daadwerkelijk op de markt brengen. Visionaire ondernemers in beweging, als motor om de wereld te verbeteren en te inspireren, voor economische groei, passend binnen de grenzen die onze wereld biedt.

In een open samenwerking met u nieuwe ideeën uitwisselen en zo ondergedompeld raken in een project. Zo leren we snel en groeien we met elkaar mee in het project. Door mijn flexibele werkhouding kan ik snel en adequaat oplossingen uitwerken en visualiseren. Zo verkennen we vroegtijdig al de potentie van ideeën en kunnen we snel bijsturen in de ontwerpaanpak en zijn we doelgericht bezig.

Ik help ondernemers met bestaande producten ook om mogelijke verbeteringen te identificeren en ideeën uit te werken tot kansrijke nieuwe concepten. En ik help ze met een paar extra ogen op de trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Om pro-actief te adviseren, up-to-date te houden en te inspireren. Ik kan goed schakelen tussen verschillende uitdagingen en werk daardoor zowel als design partner die kijkt naar (een deel van) het ontwerp tot aan de specialist die het volledige productontwikkelingsproces voor klanten beheert.

Als allround designer help ik dagelijks ondernemers met het verwezenlijken van hun productidee.

Ik richt me op productontwikkeling van schets tot en met engineering en productie voorbereiding. Neem contact op voor vragen of zomaar een kennismaking.

Kwaliteiten

Ervaren visualisatie-artist
Werktuigbouwkundige (BSc) en industrieel ontwerper (MSc)
Ontwerpen voor de gestelde deadline
Creativiteit met commercieel inzicht
Professionele en procesmatige werkwijze
Betrouwbaarheid: afspraak = afspraak

  • Gepassioneerd in handschetsen

De snelste manier om ideeën op papier te krijgen. Direct de essentie van een idee in beeld, met ruimte voor ontwikkeling.

  • Ruime ervaring met 3D CAD

3D CAD expertise: structure design, surface modeling & design for manufacturing. 3D-modellen en fotorealistische renderings, net als de basis om 3D prototypes te printen.

  • Technische knowhow met passie voor de vormgeving

Werktuigbouwkundige achtergrond met een passie voor fraaie en inspirerende producten. Het grote idee en de vormgeving zijn leidend, met de maakbaarheid altijd in het achterhoofd.

Neem contact op voor vragen, een kennismaking of een creatief klankbord!

Ik ben benieuwd naar uw idee, dus neem vrijblijvend contact op of stuur een e-mail