Retail design

Retail design: bereik het winkelend publiek

Bereik het winkelend publiek met een sterk instore concept dat werkt. Afgestemd op de behoeften van de doelgroep, de retailer en uw merk of product. Een praktisch en strategisch retail design vanuit gevoel en passie dat beleving creëert.

Retail ontwerp dat inspireert, verleidt, kennis biedt en ervaringen creëert. Altijd met de aankoop van een product of dienst als belangrijkste doelstellingen. Zichtbaar op de winkelvloer, om een relatie op te bouwen met het winkelend publiek. Ik ontwerp inspirerende en doordachte in-store concepten. Van retailontwerp voor internationaal opererende bedrijven met grote multi category stores, tot single product display-ontwerpen voor nieuwe consumentenproducten.

Van analyse en concept tot realisatie

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring met het ontwerpen voor retail omgevingen. Altijd doordacht zodat iedere meter winkelruimte effectief is. Hierbij worden consequent werkende formules toegepast, en merkgericht ontworpen, zodat u een uniek retail ontwerp krijgt, dat ook als zodanig is uit te rollen.

Een goed retail design is creatief uitmuntend en technisch slim realiseerbaar. Gelet op vormgeving, materiaal, technische functionaliteit en produceerbaarheid. In de uitvoering werk ik desgewenst samen met retail gespecialiseerde producenten.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Concreet plan van aanpak

Ik kan u helpen met alle facetten van retail design. Of het nu gaat om de ontwikkeling van een nieuw retail concept of formule, of om een ontwerp van een merk display, ik help u er graag mee. Al direct bij aanvang van een project kan ik ideeën in handschets of in 3D visualiseren, zodat u een realistisch beeld krijgt. Door intensief te brainstormen, te overleggen en de bevindingen steeds te visualiseren, komen we zo tot een gewenst ontwerp. In de basis slim op te bouwen, en qua attentiewaarde heel sterk / steelt het de show. Op basis van het definitief ontwerp maak ik uiteindelijk technische tekeningen en gedetailleerde 3D modellen waarmee de producent aan de slag gaat met de realisatie.

Als Retail Designer help ik u graag met:

  • Het ontwerpen van nieuwe retail omgevingen (van grote multi category stores tot single product displays)
  • De vormgeving en de look & feel van displays en andere in-store merkuitingen
  • Het ontwerp van in-store meubilairconcepten: seriematig voor grote en kleine ruimten

(werkwijze)

Goed retail design is inspirerend, intuïtief, commercieel, merkversterkend en vooruitstrevend.

Ik streef naar creatief uitmuntende ontwerpen, en houd focus op maakbare oplossingen. Neem contact op voor vragen of zomaar een kennismaking.

Compleet retail design

Retail design omvat alle creaties die samen een winkelruimte doen laten werken. In het ontwerp zijn altijd de belangrijke marketingpijlers terug te vinden waaronder merkbeleving, story-telling, productinformatie, product-interactie, product hero’s en aanbiedingen.

Het retail design beschrijft volledig hoe het publiek de winkelruimte beleeft, op groot niveau, van stopping power en merkherkenning, tot klein niveau, van aansporen tot product interactie, en het aanbieden van producten. Ieder detail moet uitgewerkt zijn en aansluiten bij de verschillende stappen in de customer journey.

Retail designer gezocht: waarom Marc?

Ik sta voor een gestructureerde aanpak en snelle en flexibele samenwerking. Al tijdens de analyse en brainstorm van ideeën breng ik de eerste ideeën al direct tot leven middels handschetsen en 3D visualisaties.  Dit schept niet alleen helderheid maar laat ook zien hoe concreet het ontwerp al kan worden. Ik combineer de creatie van vooruitstrevende concepten met slimme techniek en ben resultaatgericht in de stappen die daarop volgen. Een belangrijk fundament voor geslaagd Retail Design.

Neem contact op voor vragen, een kennismaking of een creatief klankbord!

Ik ben benieuwd naar uw idee, dus neem vrijblijvend contact op of stuur een e-mail