Retail design

Retail design: bereik het winkelend publiek

Bereik het winkelend publiek met een sterk instore concept dat werkt. Afgestemd op de behoeften van de doelgroep, de retailer en uw merk of product. Een praktisch en strategisch ontwerp vanuit gevoel en passie dat beleving creëert. Mijn naam is Marc Platschorre en ik sta u als Retail Designer graag bij voor:

  • De vormgeving en de look & feel van displays en andere in-store merkuitingen
  • De ontwikkeling van in-store communicatieconcepten
  • Het ontwerp van in-store meubilairconcepten: seriematig voor grote en kleine ruimten

Retail Design dat inspireert, verleidt, kennis biedt en ervaringen creëert. Altijd met de aankoop van een product of dienst als belangrijkste doelstellingen. Zichtbaar op de winkelvloer, om een relatie op te bouwen met het winkelend publiek. Ik ontwerp inspirerende en doordachte in-store concepten. Van retailontwerp voor internationaal opererende bedrijven, in-store meubelconcepten voor wereldmerken tot aan display-ontwerpen voor nieuwe consumentenproducten.

Van analyse en concept tot realisatie

Retail Design begint met de belangrijke analyse-fase. Voor de analyse van uw merkidentiteit, net als die van producten en gebruikers. Voor een helder beeld van waar u voor staat, waarom u dat doet en hoe u dit realiseert. Een belangrijk fundament voor geslaagd Retail Design.

Vervolgens analyseer ik het product dat u wilt laten ervaren en de specifieke doelgroep. We stellen unieke kenmerken vast, die we uitwerken in de communicatie. Vanuit beslissingen over wat er centraal staat voor de beleving van uw product.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Concreet plan van aanpak

Tijdens het eerste gesprek stellen we uw wensen en eisen vast. Ik ga direct aan de slag met handschetsen, om ideeën te genereren tijdens een brainstorm of uw idee te concretiseren. Vervolgens werk ik die uit tot een realistisch 3D-concept, om op basis van uw feedback tot een definitief ontwerp te komen. Het plan van aanpak ziet er als volgt uit:

  • Het programma van eisen en wensen
  • Ideeën genereren door middel van brainstormen en schetsen
  • Eén of meerdere realistische concepten
  • De visualisatie met een schets en 3D-ontwerp
  • Uitwerken van het definitieve design
  • Maattekeningen ten behoeve van de realisatie

(werkwijze)

Waarom ben ik de juiste persoon?

Ik breng uw ideeën, terwijl we deze bespreken, direct tot leven in mijn handschetsen. Hierdoor kunt u al meteen peilen of ik uw ideeën juist interpreteer. Dit schept niet alleen helderheid maar laat ook zien hoe concreet het idee al kan worden. Ik combineer techniek met creativiteit en ben resultaatgericht in de stappen die daarop volgen. De energie in de samenwerking benut ik om de ideeën verder te brengen; met een streven naar precisie en efficiëntie. Ik neem u mee in een ontwikkeltraject met als doel een inspirerende en trendsettend product op de markt te brengen die past in uw ondernemingsvisie.

Mijn kwaliteiten

Kies een retail designer met de volgende kwaliteiten:

Visualisatie artist; zowel in handschetsen als in 3D renderings
Hoge werksnelheid en respect voor gestelde deadlines
Creativiteit en technisch vermogen in één
Professionele en procesmatige werkwijze
Betrouwbaar, afspraak = afspraak
Ingenieur Werktuigbouwkunde (TH) en Industrieel Ontwerpen (TU Delft)

Bovendien noemen klanten me ‘gemakkelijk in de omgang’ en roemen ze mijn ‘open houding’. Wat mij betreft de beste basis voor creatieve processen. Eens kennismaken? Neem contact met me op via het korte formulier hieronder.

Contactverzoek

Benieuwd naar de mogelijkheden?