Retail designer

Retail designer

In een snel veranderende wereld worden retailers en merken continu uitgedaagd om de interesse van klanten te verdienen. De succesvolle retailer weet het winkelend publiek te bereiken met creatieve concepten die niet alleen mooi en spannend zijn, maar vooral ook relevant en onderscheidend.

Mijn naam is Marc Platschorre (Marc Platschorre) en ik heb vele klanten geholpen met de ontwikkeling van retail omgevingen van idee tot realisatie.

Als retail designer (Retail design) geloof ik in de kracht van out-of-the-box creatief en innovatief denken. Ik zet me volledig in voor het ontwikkelen van efficiënte oplossingen, gedurfde innovatie en inspirerende interactie.

Bekijk mijn werk als retail store designer en retail design consultant (Portfolio), altijd op basis van de specifieke wensen van de klant. Door zowel het product als de omgeving goed in kaart te brengen en daarin naar het beste concept te zoeken en een concreet ontwerp te maken.

Retail store designer

Ik help u graag met de creatie van de ultieme retail-ervaring voor uw merk en product. Zodat u via alle uitingen en alle touchpoints tijdens de customer journey één consistent merkverhaal vertelt. Zowel in de virtuele als de fysieke omgeving. Van de lay-outstructuur tot het store design en het communicatieconcept en de instore displays. Alles moet kloppen.

Startend bij uw onderscheidende brand identity, werken we aan de ontwikkeling van een sterk winkel concept. Ik help u uw merkwaarden voelbaar te maken in het design. Hierin worden keuzes gemaakt voor kleuren, materialen en vormen, die terugkomen in wanden, meubels, en displays. Samen wekken ze de juiste associaties op bij de klant en brengen het merkverhaal tot leven. Het is de 3D verwezenlijking van uw merkidentiteit.

Retail design consultant

Als retail design consultant denk ik graag met u mee over specifieke (interactieve) product presentaties en instore displays. Door de unieke kenmerken daarvan te bepalen en de manier waarop we de doelgroep het best kunnen overtuigen. Vanuit een commerciële invalshoek, gecombineerd met mijn ervaring als retail designer. Voor een opvallend en slim doordacht ontwerp, dat werkt in de retailomgeving.

Ik werk altijd op basis van een concreet plan van aanpak (Werkwijze) . Tijdens de project initiatie zetten we uiteen wat de kaders zijn om aan de slag te gaan. Creatieve ideeën kan ik snel visualiseren d.m.v. handschetsen en 3D visualisatie. Zo ziet u direct de resultaten van het creatief proces. We selecteren kansrijke ideeën, werken enkele concepten uit, en werken toe naar een detailontwerp. Samen met de producent werken we aan de realisatie en uiteindelijk de implementatie in de winkel.

In gesprek met een retail designer

Benieuwd hoe we samen aan de slag kunnen met uw retail design? Neem contact (Contact) met me op. Ik ga graag met u in gesprek over mijn expertise en ervaring als retail designer. Zodat we samen kunnen ontdekken wat ik als retail design consultant of specialist voor u kan betekenen.

Neem contact op voor vragen, een kennismaking of een creatief klankbord!