Retail ontwerper

Retail design

U wilt uw product offline, in de winkel, attentiewaarde geven, en laten ervaren door de doelgroep. U wilt daarvoor een omgeving creëren dat de merkuitstraling versterkt en garant staat voor een optimale gebruikerservaring.

Snel resultaat

In een snel veranderende markt wisselen de projecten zich snel af. U wilt goede creatieve oplossingen die zich gaan bewijzen in de markt en die binnen een beperkte tijd gerealiseerd kunnen worden. Met de juiste aanpak kan ik uw uitdagingen realiseren. Hieronder beschrijf ik wat ik belangrijk vind voor een juiste aanpak.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Merk identiteit analyse

De merk identiteit analyse is erop gericht om volledig te begrijpen en te voelen waar uw merk voor staat; waarom doet u dit en hoe doet u dit.. Dit waarom verandert niet of bijna niet, het is een vast gegeven voor u. Het is het fundament van uw merk en waarop ook het ontwerp gebaseerd wordt. Ik vind het belangrijk dat ontwerp en merk identiteit geheel in lijn zijn met elkaar. Het moet kloppen.

Producten en gebruikers analyse

U heeft een product die u wilt laten ervaren. We nemen dat product onder de loep en schrijven de unieke kenmerken op die we gaan gebruiken in de communicatie. We maken ook beslissingen in wat we willen benadrukken in de beleving van dit product. Wat is het precies dat we als ervaring aan de mensen willen meegeven?

Opdracht en ideesessie

Het is van groot belang om een helder overzicht van de wensen en eisen te hebben zodat we in korte tijd zeer waardevolle ideeën kunnen genereren die uitvoerbaar zijn. Vanuit het maken van een programma van eisen en wensen doen we een creatieve brainstormsessie waarin we ideeën genereren en visualiseren op papier of in 3D. Juist die visualisatie is belangrijk voor de ideevorming, want door te schetsen leg je je gedachten vast op papier en kun je weer verder denken.

Concepten, ontwerp en realisatie

De beste ideeën werken we verder uit in een paar concepten. Deze maken we zo realistisch mogelijk zodat u het concept goed kunt beoordelen. Aanpassingen kunnen we gemakkelijk doorvoeren en als we het ontwerp definitief hebben, kunnen we overgaan tot realisatie. Met mijn kennis en ervaring kan ik u helpen in alle fasen van analyse, concept en het maken van detail tekeningen.

Plan van aanpak

Ik help u graag met:

  • Het opstellen van een programma van eisen en wensen
  • Het genereren van ideeën (d.m.v. schetsen en brainstormsessies)
  • Het bedenken van concepten
  • Het visualiseren in zowel schets als 3D
  • Het uitwerken van designs
  • Het maken van technische tekeningen tbv productie

Waarom ben ik de juiste persoon?

Ik breng uw ideeën, terwijl we deze bespreken, direct tot leven in mijn handschetsen. Hierdoor kunt u al meteen peilen of ik uw ideeën juist interpreteer. Dit schept niet alleen helderheid maar laat ook zien hoe concreet het idee al kan worden. Ik combineer techniek met creativiteit en ben resultaatgericht in de stappen die daarop volgen. De energie in de samenwerking benut ik om de ideeën verder te brengen; met een streven naar precisie en efficiëntie. Ik neem u mee in een ontwikkeltraject met als doel een inspirerende en trendsettend product op de markt te brengen die past in uw ondernemingsvisie.

Kwaliteiten

Als u samenwerkt met mij, krijgt u een ontwerper met de volgende kwaliteiten:

Visualisatie artist; zowel in handschetsen als in 3D renderings.
Hoge snelheid en inzet om dingen af te krijgen binnen gestelde tijdslimiet
Creativiteit
Professioneel en procesmatig te werk gaan
Betrouwbaar, afspraak = afspraak
Ingenieur Werktuigbouwkunde (TH) en Industrieel Ontwerpen (TU Delft)
Open houding en gemakkelijk in de omgang, beste basis voor creatieve processen

Neem contact op